Streeeetchiä!

18.11.12


 Ou jea mama! Tämä äiti ommella surautti itselleen farkut monen vuoden farkkutauon jälkeen. Jos näihin ei huomenna ilmesty valtavia polvipusseja, niin sanoisinpa näiden olevan vallan kelvolliset!

Vähän oli pakko tehdä jotain ekstraa, ettei elämä kävisi liian yksitoikkoiseksi. Tai sitten mulla vinksahti päässä jotain perustavanlaatuista tuossa viikontakaisessa hormoni-tunnemyrskytilassani. Mieleni nimittäin olisi tehnyt laittaa taskunreunaan pieni pitsi, jota minulla ei siis ollut, joten se jäi laittamatta.

Farkku- ja efektikangas ovat molemmat Eurokankaasta, kaavat ovat Ottobresta (5/2012, Lady Fit). Todellisuudessa taitaisin olla pikemminkin kokoa 40/42, mutta nämä on nyt tehty kokoon 36/38 (ylhäältä 38, alhaalta 36)! Elikkäs aika piukat ovat. Onneksi kangas on tooooodella joustavaa, joten ainakaan seistessä ei ahdista yhtään. Alkuperäisiä kaavoja muutin myös lahkeiden osalta vähän. Ne ovat nyt vähän kapeammat ja pidemmät.

Napin sijoittamisessa kävi vanhanaikaisesti, eli nuppineulamerkintä ei ollut sovituksesta huolimatta oikeassa paikassa, ja housujen mahdottomasta tiukkuudesta johtuen vetoketjun yläreunaan tulee ryppy ( jota EN lähde enää korjaamaan). Lähikuvissa näkyy takataskun applikointi ja kolikkotasku. Niiden kangas on edellisessä postauksessa mainostamaani minimaatuskakangasta, johon rakastuin EK:ssa.

 Ai niin, oma merkki noista vielä puuttuu (vyönlenksujen lisäksi, joita tuskin tarvitaankaan ;) ). Mihinkäs se olisi hyvä laittaa, kun takataskunreunaan en sitä muistanut ommella?

Saatat myös pitää

9 kommenttia

 1. Siis VAU!! Aivan upeat! Ja tosi hyvin istuvan näköiset!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvin istuu, vaikka mä en kyllä mitenkään päin pitäisi sua kokona 40/42, musta tuo 36/38 vastaa ainakin kuvan perusteella enemmän sun oikeaa kokoa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosi venyvää farkkua :) Työpäivän aikana reiteen tulee sivusaumasta painauma, joten vähän on tiukemmat kuin mulla yleensä. Ja sitä paitsi kuvat pitää aina ottaa siitä edustavasta kulmasta, eikö? ;) OB:n mittataulukon mukaan lantio ois kokoa 38, vyötärö 42 :D Alkuperäisellä vyötärökaitaleella housut jäi reilun sentin verran auki. Piti lisätä taakse keskelle jatkopätkä :) Ajattelin tehdä kyllä toisetkin näillä kaavoilla, mutta jätän niihin vähän "hengitysvaraa".

   Poista
 3. Tosi hienot. Uskaltaisikohan sitä kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Hui, mä joutuisin ottamaan varmaan sitten jonkun 46 :|

  VastaaPoista
 5. Vau! Tosi kivat farkut tuli! ^-^ Pitsikoriste ois ollu kyllä aivan mahtava ja kiva yksityiskohta!

  VastaaPoista