Laukku kierrätysmateriaaleista

11.10.14

Pitäisikö myydä kaikki kankaat pois ja hankkia tilalle pelkkää nahkaa?! Kaikki kangasompelukset tuntuvat onnistuvan vähän niin ja näin, mutta nämä nahasta tehdyt on minusta ihan upeita! Olen taas ihan fiiliksissä! Jään ihan sanattomaksi kaikista superlatiiveista, kun ajattelenkin tätä laukkua.

Lähtökohtana oli Riimingan Iso-Sinikka laukku, joka oli päällyskankailtaan ihan riekaleina kahden (tai kolmen) vuoden päivittäisen käytön jäljiltä. Laukku on ollut ihan loistava. Koko on täydellinen sekä opiskelukäytössä että hoitolaukkuna. Aloitettuani tänä syksynä taas uudelleen ikuisuusopiskeluni yliopistolla laukku tuli taas päivittäiseen käyttöön, eikä se alkuperäisessä muodossaan ollut enää ollenkaan käytettävä. Laukun sisäosa oli kuitenkin täysin ehjä. Sisätaskussa ei ollut reikiä ja vetoketjut toimivat. Myös hihna oli siisti ja ehjä. Ei siis tarvittu kuin uusi pinta.

Ensin suunnittelin uutta puuvillalaukkua, mustaa sellaista. En kuitekaan löytänyt sopivaa kangasta. Projekti venyi, ja minä jatkoi rikkinäisen laukun käyttämistä. Nahkatossujen suunnitteluvaiheessa äitini varastosta löytyi kaksi vanhaa nahkatakkia, jotka sain omia projektejani varten. Tässä on nyt niistä toinen, isäni vanha työnahkatakki. Nahka on ihanan pehmeää ja notkeaa.

Vanhasta laukusta olen siis käyttänyt vuorin, hihnan ja vetoketjut. Pandapuuvillan tukena on kaksinkertainen musta puuvillakangas sivutaskussa. Laukun ulkotasku on nahkatakissa ollut tasku. Kyllä mun nyt kelpaa!

Saatat myös pitää

22 kommenttia

 1. toi näyttää tosi hyvältä. mäkin haluun nahkalaukun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monta vuotta etsinyt mustaa nahkalaukkua. Nyt se löytyi :)

   Poista
 2. Upea! Jännää, miten sitä jokainen löytää sen mieleisen materiaalin, olen tehnyt koulussa muutaman nahkatyön, mutta ei tunnu luontaisimmalta minulle. Nahkalaukuista kyllä tykkään, että ihan kivaa olisi, jos nahkatöistä joskus innostuisi :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava! Milloinkohan mä saan nuo nurkissa pyörivät suuren suuret mokkahousut muutettua laukuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valmistui parissa tunnissa, joten ei siinä kauaa pitäis mennä... ;) Tosin ajatuksen tasolla tämä on ollut ainakin kuukauden.

   Poista
 4. Ihan mahtava! Tuo Panda vielä piristää mustaa nahkaa juuri sopivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkujaan tämän piti olla kokonaan nahkaa, mutta se oli niin synkkä. Lisäksi takista ei löytynyt sopivaa palaa (joko yhtenäistä tai sopivilla leikkauksilla).

   Poista
 5. Oi miten mielettömän ihana!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis ja viimeistelty, tuo panda kruunaa kokonaisuuden! Nahan ompelu ilmeisesti sujui ilman suurempia ongelmia? Mulla on siihen vähän kaksijakoinen suhde, kun joskus toimii ja toisinaan sitten taas ei mene ihan niinkuin Strömssössä. Olenkin miettiny yläsyöttäjän asentamista ompelukoneeseen (Bernina) nahkaompelua varten, ja olisihan se monissa muissakin jutuissa kätevä olla olemassa. Pelkällä nahkaneulalla ja paininjalan teflonteipillä olen tähän saakka mennyt ja hyvin on toiminut niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole yläsyöttäjää eikä teflonteippiä :) Kevennän vai paininjalan puristusta. Uudemmilla koneilla oli ongelmia, mutta varaston vanhin sähköinen kone toimii parhaiten. Poljettavakin ompelisi hyvin nahkaa, mutta "vetonauha" on löysä.

   Poista
 7. Tosi ihana on tuo nahan ja printtipuuvillan yhdistelmä. Jotenkin hyväksi havaittujen mallien käyttäminen käsitöissä tuntuu tosi nerokkaalta, vaikka onkin yksinkertainen kikka, jos sitä nyt ees kikaksi voi sanoa.

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä todella upea laukku! Ja pisteenä iin päällä vielä Pandakin, mun suosikki. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pandaa jo ainakin vaatteissa, pinnasängyn reunapehmusteessa ja vaunuverhossa. Aika paljon on vielä varastossakin :D Tämä on ehdottomasti yksi mun suosikkikuoseistani!

   Poista