Tilkuista haalariksi

2.10.14

Eilen tulivat myyntiin Majapuun uudet merinot, mutta kerrankin olin fiksu ja tarkastin, mitä minulla oli jäljellä viimevuotisista. Kaapista löytyi pieni Eurokankaan muovipussi, joka oli sullottu täyteen merinoa. Sinistä jääkarhua oli yllättävän paljon, lähes täysi haalarin mitta, ja muitakin riittävästi. Jätin siis uuden tilauksen napsuttelematta ja ompelin saman tien kaipaamani villahaalarin.

Hihat leikkasin kolmeen kertaan. Esimmäiset hihansuut olivat turkoosit ja liian lyhyet. Tajusin vasta ompeluvaiheessa, että unohdin lisätä niihin jääkarhukankaasta uupumaan jääneen mitan. Leikkasin siis uudet palat ja ompelin ne paikoilleen. Tuijottelin haalaria hetken. Siitä tuli sirkusolo. Ihan kauhea. Purin turkoosit hihansuut pois ja leikkasin tilalle vielä näitäkin pidemmät ja leveämmän palat mustavalkoraidallisesta merinosta. Ja kyllä. Näin tämä on niin täydellinen kuin paloistani oli mahdollista saada. Jopa vetoketju on luonnonvalkoinen kuten jääkarhut ja raidatkin!

Kuten arvata saattaa, kaavoina on taas Ottobren Indian Elephant. Pidensin nyt kuitenkin haaramittaa melko reilusti, jotta haalari ei jää heti ahtaaksi. Muutoin merino antaa sen verran paljon periksi, että koko on noin 80-86. Juuri täydellinen. Rakastan tätä kuosia niinSaatat myös pitää

5 kommenttia

 1. Oikeen hyvä! Ja varmasti on nuo mu-va-raidat paremmat hihansuissa.

  VastaaPoista
 2. Ei näytä yhtään tilkkuvaatteelta, siis sanan negatiivisessa mielessä. Hieno tuli ja ihanan lämpöisen näköinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella tein tästä ja haalarin koossa 62 yksivärisellä merinovuorilla. Se oli liian kuuma. Tämä vaikuttaisi oikein sopivalta rattaissa äp-pussissa nukkuvalle.

   Poista
 3. Todella söpö haalari ja malli :)

  VastaaPoista