Raitapaita perheen pienimmälle

19.2.15

En enää tiedä, onko helpompaa neuloa villapaita ohjeen mukaan vai ilman ohjetta. Aina joutuu kuitenkin purkamaan! Tämä on neulottu täysin ilman ohjetta. Laskin silmukat vanhasta villatakista, mutta tietysti pintakuvio veti odottamaani enemmän kasaan ja ensimmäisestä paidasta tuli pari kokoa liian pieni. Purin koko paidan, jota ei sentään ollut kuin reilut 6 senttiä neulottuna, ja lisäsin reilusti silmukoita. Tämäkin näytti pieneltä, joten resorin jälkeen lisäsin vielä silmukoita. Ja tulihan siitä sopiva! Raglania en joutunut neulomaan kuin osittain kahteen kertaan. Olin juuri aloittamassa päättelykierrosta pääntieltä, kun tajusin, että pääntie oli yhtä korkea edestä ja takaa. Purin siis viimeisen raidan pois ja neuloin selkäpuolen korkeammaksi keskeytetyillä kierroksilla. Lanka on Novitan Wool.

Neuleet ovat minulle ikuisuusprojekteja, ja tätäkin tein lähes koko talven aina silloin tällöin. Ostin lankoja ihan liikaa, joten tämä saa kavereikseen ainakin pipon ja lapaset - kunhan kerkiän neuloa ne ;)Saatat myös pitää

9 kommenttia

 1. Kivan paidan olet neulonut, kyllä kannatti kaikki purkamiset ja uudelleen neulomiset :)

  VastaaPoista
 2. onpa kaunis paita! mallikuvio on hieno, toimii tosi hyvin tässä noiden raitojen kanssa(en tiedä johtuuko sitten raitojen paksuudesta vai mistä, mut joskus yksinkertainenkin mallikuvio tuntuu hukkuvan raitoihin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ekassa versiossa raidat olivat puolet kapeampia. Siinä pintakuvio hävisi raitoihin.

   Poista
 3. onpa kaunis paita! mallikuvio on hieno, toimii tosi hyvin tässä noiden raitojen kanssa(en tiedä johtuuko sitten raitojen paksuudesta vai mistä, mut joskus yksinkertainenkin mallikuvio tuntuu hukkuvan raitoihin) :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis paita ja mahtava tuo pinta. Todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tähän on yhteensopivat raitasukatkin :)

   Poista