Farkunsinistä

12.9.15

Syksy on nyt virallisesti täällä, sillä opiskelu alkoi viime viikolla. Kaapista löytyi kuitenkin lähinnä riemunkirjavia perhekerhotunikoita, joissa en koe itseäni aikuiseksi yliopistomaailmassa. Tarvitsin ja tarvitsen yhä paljon siistejä yksinkertaisia vaatteita, joissa on mukava istua ja olla. Sellaisia, jotka saa helposti yhdistettyä farkkuihin, leggareihin tai hameeseen. Suunnittelin tämän senmittaiseksi, että pylly peittyy. Tämä menee siis toivottavasti myös leggareiden tai lyhyen hameen kanssa. Taskut ovat ehdottomat, jotta puhelin ja avaimet kulkevat varmasti matkassa. Ne on piilottu sivusaumaan mahdollisimman näkymättömiksi. Yksiväriseen vaatteeseen saa myös kirjavaa helpommin yhdistettyä isoja koruja, joita minulla on paljon.


Näin selkävetoketjun luultavasti ensimmäisiä kertoja Noshin vaatteissa. Luultavasti niitä on ollut muillakin merkeillä, mutta en ole viime vuosina juuri käynyt vaatekaupoissa! Pääsin kuitenkin tuossa viikko sitten karkaamaan ostoskeskukseen ilman lapsia, ja bongasin Vilan syksyn uutuuksista löysähköjä tunikoita, joissa oli selässä vetoketju. Päätinkin siltä seisomalta ommella itselleni samanlaisen.


Kaavan pohjana on Ottobren Friday Evening. Olen muokannut kaavaa moneen otteeseen ja tämä on edellisiin muokkauksiin nähden kapeampi ja lyhyempi. Pääntien käänsin alavaralla ja hihat jätin vajaamittaisiksi. Jätti-Rätin farkkutrikoo on jotenkin keinokuituisenoloista, epämääräisen hiostavaa. Materiaali ei siis ole ihan parhaasta päästä, mutta onhan tämä kivannäköinen ja toimii kyllä käytössä, kun ei laita liikaa vaatetta muuten päälle.

Saatat myös pitää

9 kommenttia

 1. Kaunis tunika, sääli jos kangas hiostaa. Mäkin olen haaveillut yksivärisistä vaatteista, mut kaapissani on vaan kirjavia :)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen ja kouluun sopiva! Niskavetskat on olleet aina miun suosikkeja, tuo kivasti ilmettä :)

  VastaaPoista
 3. Onpa yksinkertaisen tyylikäs! Tuo vetskari on kiva yksityiskohta. Kaunis tunika, tuo farkun väri vetoaa muhun, jokin sininen kausi menossa kaiketi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löysin itse sinisen, tai oikeastaan ensin turkoosin, tässä jokin aika sitten uudelleen. Nyt tekeekin mieli pukea päälle vain sinisen sävyjä sekä magentaa, mutta kaappi pursuaa oranssia, ruskeaa ja murrettuja punaisia!

   Poista
 4. Onpa yksinkertaisen tyylikäs! Tuo vetskari on kiva yksityiskohta. Kaunis tunika, tuo farkun väri vetoaa muhun, jokin sininen kausi menossa kaiketi!

  VastaaPoista
 5. Hyvännäköinen tunika! Samaa ongelmaa pukkaa, liikaa on sitä kirjavaa ja kun on aika täältä maalta ihmisten ilmoille, onkin ihmettelemistä mihin sonnustautua. Samaa projektia olisi edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihme juttu, kun kaappi on täynnä pelkkiä kuosikankaita! Tämä koskee siis yhtä lailla kangas- kuin vaatekaappiakin :)

   Poista
 6. Hyvän näköinen! Vetoketju on kiva yksityiskohta. Minun kaapistani puuttuu oikeastaan kokonaan yksiväriset yläosat. Eikä niitä oikein huvita ommellakkaan, ovat mukamas niin tylsiä. Pienillä yksityiskohdilla niihin saisi kyllä mukavaa piristystä :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin tykkään tästä tunikasta! Vetoketjun käyttö koristeena on mainio ilmettä tuova yksityiskohta.

  VastaaPoista