Ihan omaa kangasta!

26.12.15

Näin syksyllä Facebookissa mainoksen Vakka-Suomen kansalaisopiston Neulekankaan suunnittelu ja valmistus -kurssista. Mietin asiaa hetken ja ilmoittauduin heti, kun sain kuulla, ettei yhden kerran poissaolo haittaa kurssin suoritusta. Kurssi oli nimittäin keskiviikkoiltaisin aivan kuten omakin opistokurssini. Etukäteen suunnittelemani malli ei aivan suorilta käsin sopinut neulekankaaksi, sillä vanhahko laitteisto asetti omat rajoituksensa. Mm. värejä sai olla vain kaksi, ja kuvion koko oli myös rajattu.

Kuvioksi valikoitui Vilhon idea, jäävuoret. Sommittelin vuoret raporttiin niin, että kuvio tuntuisi jatkuvalta. Vuoret jäivät kokorajoituksen vuoksi pieniksi, mutta olen silti erittäin tyytyväinen kankaaseen. Kaikkien neulosten materiaali on villa. Oma suosikkini näistä on ehdottomasti tummanharmaa versio. Keväällä olisi tulossa uusi kurssi, ja kyllä houkuttelisi osallistua taas! Seuraavaksi voisikin tehdä puuvillaneulosta.

Testipaloista ompelin jo pipon ja lapaset. Käsineissä kuosi olisi voinut olla toisin päin, mutta kelpaavat kyllä näinkin. Molemmissa on trikoovuori, ja kaavat ovat omiani.Saatat myös pitää

10 kommenttia

 1. tosi hienot vuoret!! niin hienot väritkin. nappikangas!!

  VastaaPoista
 2. Hienot kankaat! Makeet pipo ja lapaset.

  VastaaPoista
 3. Siis niin upea tuo kuosi <3 Piti oikein tulla blogiin vielä ihastelemaan!

  VastaaPoista
 4. Hieno kuosi kyllä! Talvinen vuoristo sopii loistavasti villaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ollut ihan helppoa päättää, millaisen kuosin tekisi.

   Poista
 5. Upeat kankaat! Kuulostaa mahtavalta kurssilta, tuollaiselle minäkin mielelläni osallistuisin :)

  VastaaPoista
 6. Kuosi on todella onnistunut, väritkin niin hyvät.

  VastaaPoista