Pillihimmelli sanakirjan sivuista

27.11.16

Työväenopiston kurssilla opettaja näytti meille kirjansivuista tehdyn himmelin, johon ihastuin välittömästi. Muutamia viikkoja ehti kulua ennen kuin ehdin tarttua tähän puuhaan, mutta nyt himmelini on valmis. Työstettäväksi pääsi ranska-suomi -sanakirja, jota olen kuljettanut asunnosta toiseen jo lähemmäs 20 vuotta, vaikkei sille sanottavaa käyttöä ole ollut sitten lukion.


Himmelin ison kuution pitkät sivut ovat sanakirjan koko sivun mittaisia. Leikkasin sivun irti, rullasin sen tiukasti ohuen sukkapuikon (2 mm, mutta voisi olla ohuempikin) ympäri ja liimasin reunasta kiinni. Näin valmistamistani pilleistä kokosin himmelin. Yksi pitkistä pilleistä on saanut vähän vauriota, sillä se on ilmeisesti joutunut 2-vuotiaan Einon hampaisiin. Koristeena on lasikristalleja, jotka ovat myös kulkeeneet mukanani jo yli vuosikymmenen. Aioin alkujaan tehdä niistä valaisimen (niitä on iso pussillinen), mutta tajusin jossain vaiheessa, etteivät ne ihan riitä. Olen sitten käyttänyt niitä askarteluihin.
Oletko sinä jo hurahtanut himmeleihin? Meillä näitä alkaa jo olla yli oman tarpeen. Tein nimittäin kranssihimmelin oveen ihan vain kokeilun vuoksi ja koulussa tähtihimmelin - en tiedä minne - ja vielä voisin tehdä muutaman lisääkin!

Lisäyksenä vielä, että vinkki kirjansivuista tehtyyn himmeliin on poimittu Ihana-lehden numerosta 4/2016!

Saatat myös pitää

5 kommenttia

 1. Aivan upea! Ja ihan mahtava idea tehdä "pillit" itse! Oon tehnyt pari tekelettä pilleistä ja tykkään kyllä kovasti!

  VastaaPoista
 2. <3 ihana <3 saanhan vinkata linkin työkaverille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti :D Laitoin vähän tuota ohjeentynkääkin, jos joku innostuu itse kokeilemaan!

   Poista
 3. Minä olen tehnyt kaislasta. Viimeisin innostuksen on tähti. Sanakirjahimmelisi kuulostaa ja näyttää hauskalta.

  VastaaPoista